Blogstress over keuze communicatie onderwerpen

Digitale ruis

Het lijkt zo leuk om korte blogs te schrijven over mijn werkzaamheden, mijn verwonderingen nu ik zzp-er ben, maar ook tips en trucs of uitleg te geven over zaken uit het brede communicatievak.

Maar afgelopen week liep ik werkelijk over van allerlei informatie die belangrijk, handig, nuttig en waardevol zijn. En waar begin je dan, welke keuzes maak je, welke onderwerpen zijn echt belangrijk, welke hebben misschien wel meer prioriteit?

Is het dat Facebook diverse wijzigingen heeft doorgevoerd? Ze willen meer sociale contacten faciliteren en daarom krijg je minder bedrijfsnieuws op je tijdlijn. Welke gevolgen heeft dit voor jouw bedrijf? Of dat ze het afstraffen dat je een tag, like and share post publiceert. Al zie ik ze nog genoeg langskomen, maar of het ook het bereik geeft dat je wilt….

Zal ik het met je hebben over hoe je een goede briefing schrijft voor een website, of beter gezegd, waar moet een goede website allemaal aan voldoen. En is het dan beter om een custom made website te maken door een bureau of ga je lekker zelf aan de slag met WordPress en consorten.

Ga ik tips delen over hoe je een goede LinkedIn bedrijfspagina maakt, want met de nieuwe regels bij Facebook is het verstandig om niet op één paard te wedden (is sowieso waarschijnlijk niet handig, maar dat terzijde). En hoe zet je zo’n bedrijfspagina dan handig in.

Vertel ik wat meer over de beste manieren om een evenement te promoten, want dat is ook nog wel een vak apart. Het lijkt zo leuk om iets te organiseren: je hebt een fantastisch idee met een super projectplan en een gemotiveerd (vrijwilligers) team. Maar daar red je het niet mee. Een evenement verkoopt zich niet vanzelf, al helemaal niet als het de eerste editie is.

Of zal ik het dan toch maar hebben over de gevolgen van GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), die per 25 mei 2018 gehandhaafd wordt en de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangt. En wat dat betekent voor alle gegevens die je van jouw klanten registreert maar nog meer waarvoor je die gebruikt.

Je snapt het, meer dan genoeg onderwerpen om een blog over te schrijven. Maar gezien het feit dat we als mensheid steeds meer naar grote of kleine schermen zitten te kijken, besluit ik even niet mee te doen met de digitale ruis. Ik kan het je aanraden een weekend digitale detox. Maak een wandeling, lees een boek, wees creatief. Je zult zien, het geeft je zoveel meer om alles weer beter te zien en aan te kunnen!!

PS en ik beloof je de aankomende drie weken neem ik je mee in de wereld van Google: Google Analytics, Google AdWords (SEA) en Google zoekoptimalisatie (SEO).

PPS toch wat stress vanwege een van de bovengenoemde onderwerpen? Bel of mail dan praat ik je rustig bij onder het genot van een kopje koffie en thee;-)